Stres

stres_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Jak radzicie sobie ze stresem?

Tytuł:Jakie są wasze metody walki ze stresem?
Autor:Maja20
12.5.2010, 04:52
jakie są wasze metody ze stresem?? Ja już walczę ze stresem. Zaczęłam od pracy - zapach czekolady na biurku robi swoje. Oddycham głęboko i nawet szef mi niegroźny. Każda metoda jest dobra. W tym roku się nie dam, nie przeszkodzi mi nawet najdłużej w dziejach trwająca zima

Tytuł:Jak radzicie sobie ze stresem?
Autor:Malutka
Ja popadłam najpierw w stres a później wpadałam w depresje. Tak się wszystko u mnie nasiliło :| Leczę się obecnie do dzisiaj. Nie jestem zadowolona z tego ,ale ciesze się że są takie osoby na świecie które pragną w takiej kwestii pomóc Chodzę co jakiś czas do psychologa na rozmowę i powiem że bardzo mi pomagają. Pozdrawiam

Tytuł:Jakie są wasze metody walki ze stresem?
Autor:Tygrys
No wlasnie jak to zrobic . Zapanowac nad stresem wcale nie jest latwo. Zreszta nie znam osob ktore na zawolanie moga sie zrelaksowac . Jesli ten stres sie pojawia to znaczy ze pojawia sie w jakims celu np zmotywowanie czy zmobilizowania. Pierwszym krokiem na pewno jest rozpoznanie czy nasz stres jest w stanie zmienic cokolwiek. To co moze ewentualnie pomoc to wlasnie spacer ze spokojna muzyka, jazda rowerem, jakis sport, ciepla kapiel, rumianek albo kakao albo w pracy meliska jak nie ma sie innej mozliwosci.

Tytuł:Stres w pracy
Autor:AGA
znam kilka technik relaksacji i przez jakiś czas ćwiczyłam je regularnie. I musze powiedzieć że przynosiły ulgę i uspokojenie ale raczej krótkotrwałe. Z resztą jako osoba nadwrażliwa przeżywam stres dwa razy mocniej niż powinnam, więc w obliczu stresu w pracy czy w szkole - wymiękam... emocje biorą górę i nie potrafię nad tym zapanować

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

stres_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Alkoholizm
Alkoholizm jest chorobą chroniczną. Oznacza to, iż stając się alkoholikiem pozostaje się nim do końca życia mimo odstawienia nałogu. Alkoholizm nie wynika z żadnej innej formy zaburzeń. Jest to przypadłość, która może przyczynić się do powstania wielu innych, które będą w takim wypadku chorobami wtórnymi.

Czy wiesz, że...

Narkomania
Od środków odurzających nie mogą się obejść młodzi ani dorośli. Narkomania nie wybiera i wpaść w jej pułapki może każdy, nie tylko nastolatek pochodzący z patologicznej rodziny. Coraz częściej w uzależnienia popadają ludzie zamożni, którzy zaczynają od substancji pozwalających wydajniej pracować, a kończą w ośrodkach odwykowych.

Polecamy

Fobia
Istnieje specjalna klasyfikacja zaburzeń psychicznych zwana DSM IV. Ta klasyfikacja dzieli fobie na fobię społeczną i fobie specyficzne. Przykładami fobii specyficznych są fobie przed: obiektami, krwią, zranieniem, zwierzętami, sytuacjami społecznymi, chorobami, śmiercią, itp.

Archiwum

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspakajająco i przeciwwysiękowo. Możemy ją kupić zarówno w formie tabletek jak i saszetek o smaku pomarańczowym. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.