Stres

stres_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Stres

Tytuł:Stres
Autor:Zuza
12.5.2010, 04:52
stres, stres, stres. on jest ciągle obecny w moim życiu. nie moge się od niego w zaden sposób uwolnić. nic mi nie pomaga. czy ktoś może mi udzielić jakiejś rady

Autor:Robercik
Dla mnie na stres najlepsa jest czekolada:) i to w bardzo dużych ilościach.

Autor:Metal
ja radzę sobie ze stresem włonczając na full heavy metal i jest ok.

Tytuł:
Autor:Piotrek
27.5.2010, 09:31
a mi pomaga hip-hop, każdy ma pewnie jakąś metodę najważniejsze aby była skuteczna...

Autor:lorit
8.2.2011, 08:40
a moze po prostu zmien srodowisko jesli uwazasz ze jest stresujace, zmien prace, czynnie spedzaj wolny czas. to moze okazac sie najlepszym wyjsciem jesli chodzi o walke ze stresem.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

stres_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Alkoholizm
Alkoholizm jest chorobą chroniczną. Oznacza to, iż stając się alkoholikiem pozostaje się nim do końca życia mimo odstawienia nałogu. Alkoholizm nie wynika z żadnej innej formy zaburzeń. Jest to przypadłość, która może przyczynić się do powstania wielu innych, które będą w takim wypadku chorobami wtórnymi.

Czy wiesz, że...

Narkomania
Od środków odurzających nie mogą się obejść młodzi ani dorośli. Narkomania nie wybiera i wpaść w jej pułapki może każdy, nie tylko nastolatek pochodzący z patologicznej rodziny. Coraz częściej w uzależnienia popadają ludzie zamożni, którzy zaczynają od substancji pozwalających wydajniej pracować, a kończą w ośrodkach odwykowych.

Polecamy

Fobia
Istnieje specjalna klasyfikacja zaburzeń psychicznych zwana DSM IV. Ta klasyfikacja dzieli fobie na fobię społeczną i fobie specyficzne. Przykładami fobii specyficznych są fobie przed: obiektami, krwią, zranieniem, zwierzętami, sytuacjami społecznymi, chorobami, śmiercią, itp.

Archiwum

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspakajająco i przeciwwysiękowo. Możemy ją kupić zarówno w formie tabletek jak i saszetek o smaku pomarańczowym. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.