Stres

stres_wiem_o_zdrowiu

Forum -> stres z wyboru ->

Tytuł:
Autor:
23.6.2010, 08:13
A złość, gniew i nienawiść do samej siebie? Te emocje niszczą. Tak samo zazdrość... to wraca do nas. Myślę, że możemy podzielić emocje na pozytywne i negatywne, albo mówić o emocjach, które mają pozytywne lub negatywne skutki w naszym życiu. Słyszałyście o Hunie? Mówi ona o potędze pozytywnego myślenia, ogólnie o sile sprawczej jaką mają nasze myśli. Bardzo podoba mi się ta hawajska filozofia. Szkoda tylko, że warsztaty Huny są tak drogie. Ale pewnie kiedyś się wybiorę, póki co zostają mi książki smile Pozdrawiam serdecznie xxx. A na stresy idealny masaż, a zwłaszcza hawajski Lomi Lomi Nui big_smile Polecam gorąco!
stres_ciekawostki

Ciekawostki

Alkoholizm
Alkoholizm jest chorobą chroniczną. Oznacza to, iż stając się alkoholikiem pozostaje się nim do końca życia mimo odstawienia nałogu. Alkoholizm nie wynika z żadnej innej formy zaburzeń. Jest to przypadłość, która może przyczynić się do powstania wielu innych, które będą w takim wypadku chorobami wtórnymi.

Czy wiesz, że...

Narkomania
Od środków odurzających nie mogą się obejść młodzi ani dorośli. Narkomania nie wybiera i wpaść w jej pułapki może każdy, nie tylko nastolatek pochodzący z patologicznej rodziny. Coraz częściej w uzależnienia popadają ludzie zamożni, którzy zaczynają od substancji pozwalających wydajniej pracować, a kończą w ośrodkach odwykowych.

Polecamy

Fobia
Istnieje specjalna klasyfikacja zaburzeń psychicznych zwana DSM IV. Ta klasyfikacja dzieli fobie na fobię społeczną i fobie specyficzne. Przykładami fobii specyficznych są fobie przed: obiektami, krwią, zranieniem, zwierzętami, sytuacjami społecznymi, chorobami, śmiercią, itp.

Archiwum

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspakajająco i przeciwwysiękowo. Możemy ją kupić zarówno w formie tabletek jak i saszetek o smaku pomarańczowym. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.